Potrebujete krabice s potlačou? Pozrite sa, aké suroviny treba zvoliť!

Potrebujete krabice s potlačou? Pozrite sa, aké suroviny treba zvoliť!

Pred objednaním svojich vysnívaných obalov stojí za zváženie, z čoho by mali byť vyrobené. Kraftliner, kartón Neo Board alebo možno Alaska? Ako sa zorientovať v bludisku týchto neznámych názvov a vybrať si správne?

Surovina najlepšie vyhovujúca potrebám vášho podnikania!

Keď sa rozhodnete na výrobu krabíc, mali by ste zohľadniť niekoľko aspektov, ktoré určia funkčnosť Vašich obalov, ako aj ich vzhľad. Budete do krabice baliť ťažké veci? Bude sa používať ako hromadné balenie? Alebo si namiesto trvanlivosti vyberiete vzhľad, pretože v krabici budú vždy len ľahké predmety? Na tieto otázky je dobré si odpovedať ešte pred výberom konkrétnej suroviny. Poznáte už svoje potreby a viete, čo potrebujete? Je čas prejsť na charakteristiku jednotlivých druhov materiálov, z ktorých môže byť vyrobené Vaše balenie.

Kraftliner

Kraftliner je pevný, sulfátový papier vyrobený hlavne z celulózy (primárnych vlákien) s prídavkom recyklovanej buničiny. Vyznačuje sa vysokou odolnosťou proti roztrhnutiu a veľmi dobrými vlastnosťami pre tlač. Jeho hlavnou výhodou sú pevnostné parametre - ak potrebujete pevnú krabicu, ktorá vydrží prepravu a nepoškodí sa, bude tento materiál perfektnou voľbou, pričom gramáž 250 g poskytne konštrukcii správnu tuhosť. Ak má obal vyzerať EKO - hnedý Kraftliner bude jednou z najlepších možností.

Kartón GC1 Neo Board *

Neo Board je kartónom z drevnej buničiny s vysokou tuhosťou, ktorý je trojnásobne potiahnutý, má biely spodok, typ GC1. Je vyrábaný z chemickej a chemotermomechanickej buničiny, pričom jeho vrchná vrstva je potiahnutá kaolínom a spodná vrstva bielenou celulózou. Tento druh suroviny veľmi dobre poznáte z obalov na kozmetiku, lieky, zdravotnícke potreby a potraviny. Belosť kartónu umožňuje vytvárať elegantné obaly s efektom premium a gramáž 300 g zaisťuje primeranú tuhosť stien krabice, čím účinne chráni produkt pred poškodením. Kartón Neo Board má certifikáty FSC a ISEGA a úspešne prešiel testom ROBINSON, vďaka čomu je vhodný na styk s potravinami. Dostupná gramáž je 300 g. Kartón je možné zušľachtiť matnou alebo lesklou fóliou a selektívnym UV lakom.

Kartón Custom Kote

Sila a všestrannosť kartónu Custom Kote umožňuje realizovať aj tie najnáročnejšie obalové projekty. Potiahnutá strana je ideálna na tlač a druhá - nepotiahnutá - poskytuje dojem čistoty a prirodzenosti. Medzi týmito dvoma povrchmi sú tvrdé, odolné prírodné a recyklované vlákna. Krabica vyrobená z kartónu Custom Kote vydrží náročné podmienky počas prepravy alebo skladovania, zatiaľ čo gramáž 345 g sa perfektne osvedčí pri balíkoch s veľkou hmotnosťou. Kartón je možné zušľachtiť matnou alebo lesklou fóliou a selektívnym UV lakom.

Kartón GC2 Alaska

Dvojnásobne potiahnutá Alaska je vysoko kvalitný kartón typu GC2 so zvýšenou tuhosťou a hrúbkou, a súčasne s nižšou gramážou, čo znamená, že je možné použiť nižšiu nominálnu plošnú hmotnosť kartónu a znížiť spotrebu surovín v kilogramoch, pri zachovaní rovnakého počtu produktov. Kartón je certifikovaný na priamy kontakt so suchými, vlhkými a mastnými potravinami, preto sa perfektne osvedčí v obaloch pre potravinársky a farmaceutický priemysel. Biela a krémová farba kartónu umožňuje vytvárať elegantné a graficky pokročilé vzory. Dostupná plošná hmotnosť je 330 g. Kartón je možné zušľachtiť matnou alebo lesklou fóliou a selektívnym UV lakom.

Kartón Ovaro

Ovaro je viacvrstvová hnedo-hnedá lepenka vyrobená zo 100% recyklovaného papiera. Dokonale hladký na oboch stranách a rovnako sýte odtiene hnedej na vrchnej aj spodnej časti umožňuje vytvárať jedinečné vzory obalov. Ovaro je elegantný podklad na výrobu obalov pre kozmetiku, farmaceutiká a domáce spotrebiče. Kartón Ovaro má certifikát FSC, schválenie pre styk s potravinami a certifikát bezpečnosti hračiek EN 71-3. Gramáž 350 g zaručuje vysokú tuhosť obalov.

Ako vidíte, výber je naozaj veľký! Teraz, keď poznáte vlastnosti a použitie jednotlivých surovín, môžete si lepšie prispôsobiť materiál pre svoj obal.

Viete už, aký je rozdiel medzi Kraftliner a Ovaro? Prezrite si našu ponuku obalov a uvidíte, čo z nich môžete urobiť.

* Vzhľadom na súčasnú situáciu na trhu materiálov, kartón GC1 NeoBoard 300 g (biely / biely) bol nahradený kartónom GC1 Rubicon 290 g (biely / biely).