Vyberte si perfektný papier pre svoj katalóg

Výber správneho typu papiera je jednou z najdôležitejších otázok pri navrhovaní katalógu. Správne rozhodnutie ovplyvní nielen kvalitu vykonania, ale aj vnímanie katalógu.

Papier ovplyvňuje kvalitu tlače

Katalógy, návody a väčšina ďalších viacstránkových dokumentov používaných v podnikaní sa zvyčajne vytvárajú s využitím najpopulárnejších typov papiera - ofsetového, matného a lesklého kriedového. V projektoch sa čoraz častejšie objavujú papiere ozdobné, ako napr. Kraftliner alebo Woodstockt Betulla (napr. obálky katalógov alebo vložky), ktoré pomáhajú dosiahnuť efekt prémiového produktu.

Vysoko kvalitný papier dokáže zadržať čitateľa dlhšie a čím dlhší je čas strávený nad obsahom, tým väčšia je pravdepodobnosť, že sa rozhodne pre kúpu prezentovaného produktu alebo využitie služby. K dispozícii máte rôzne gramáže papiera - od 90 g do 170 g pre vnútorné strany a 250-285 g pre obálky. Zvoľte taký papier, ktorý vytvorí súvislý celok s obalom a pomôže Vám dosiahnuť efekt, ktorý očarí príjemcu.

Vyberte si vysoko kvalitný povrch

Zo zušľachtení si môžete vybrať matné fólie, fólie soft touch alebo kombináciu fólie a parciálneho UV laku. Lesklé povrchové úpravy zatraktívňujú fotografie produktov, detaily priťahujú pozornosť a zvýraznené prvky zvýrazňujú najdôležitejšie aspekty prezentovaných produktov alebo služieb.